Accidentul vascular cerebral (AVC) poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții și funcționalității unei persoane. Terapia fizică poate fi o modalitate eficientă de a ajuta la recuperarea după un AVC și de a îmbunătăți funcționalitatea și mobilitatea. În acest articol, vom explora câteva lucruri importante pe care trebuie să le știți despre terapia fizică și recuperarea după un accident vascular cerebral.

  1. Terapia fizică poate ajuta la restabilirea mobilității și a funcționalității

Terapia fizică poate ajuta la restabilirea mobilității și a funcționalității după un AVC. Terapeutul fizic va lucra cu dumneavoastră pentru a dezvolta un program personalizat care să vizeze întărirea mușchilor, îmbunătățirea echilibrului și a coordonării și restabilirea mobilității.

  1. Terapia fizică poate ajuta la reducerea spasticității musculare

Spasticitatea musculară este o problemă comună după un AVC și poate avea un impact semnificativ asupra mobilității și funcționalității. Terapia fizică poate ajuta la reducerea spasticității musculare prin utilizarea de tehnici precum întinderea și masajul.

  1. Terapia fizică poate ajuta la prevenirea complicațiilor

După un AVC, este posibil să aveți un risc mai mare de complicații precum cheaguri de sânge sau pneumonie. Terapia fizică poate ajuta la prevenirea acestor complicații prin utilizarea de tehnici precum mobilizarea timpurie și exercițiile de respirație.

  1. Terapia fizică trebuie începută cât mai curând posibil după un AVC

Este important să începeți terapia fizică cât mai curând posibil după un AVC pentru a maximiza beneficiile și pentru a reduce riscul de complicații. Terapia fizică poate fi începută în spital și poate fi continuată după externare într-un centru de reabilitare sau la domiciliu.

  1. Terapia fizică poate fi combinată cu alte terapii

Terapia fizică poate fi combinată cu alte terapii, cum ar fi terapia ocupatională și terapia vorbirii, pentru a ajuta la îmbunătățirea funcționalității și calității vieții după un AVC. Este important să lucrați cu un echipaj medical pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat care să se potrivească nevoilor dumneavoastră individuale.