Ministrul Alexandru Rafila, la Ploiesti, pentru discutii despre noul Spital Municipal de Urgenta

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost prezent, astăzi, la Primăria Municipiului Ploiești, pentru a discuta despre viitorul Spital Municipal de Urgență, care va fi construit în orașul nostru.

Proiectul viitorului Spital Municipal de Urgență a fost prezentat de catre primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, care a reliefat importanța și oportunitatea construirii acestei noi și moderne unități sanitare, un obiectiv de investiții major pentru comunitatea noastră. Totodată, au fost expuse și o serie de detalii tehnice legate de proiectul construirii noului spital, în municipiul Ploiești.

Spitalul Municipal de Urgență va fi realizat în zona de Sud a orașului nostru și va fi compus din cele două unități sanitare de profil aflate, în prezent, în administrarea autorității publice locale, respectiv Spitalul de Pediatrie și Spitalul Municipal Ploiești. Pentru a deveni Spital de Urgență, actuala structură a celor două unități medicale va fi modificată, urmând a se regăsi mai multe specialități, la standarde moderne, în viitorul spital.

Ministrul Sănătății, prof. univ. Dr. Alexandru Rafila, a punctat, în cadrul reuniunii, că noua structură medicală trebuie să fie organizată într-un mod flexibil și poate deveni un proiect pilot și un model de bune practici în domeniu.

La intrevedere au mai fost prezenti viceprimarul municipiului Ploiești – Daniel Nicodim, administratorul public al municipiului Ploiești – Simona Albu, liderul de proiect – consilierul pe probleme de sănătate al primarului, Mariana Câju, senatorul  Laura Mihaela Fulgeanu-Moagher, prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, precum și directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova – Catalin Măguleanu.

Previous post Veste cu impact: Aparat de dezinfectie de ULTIMA GENERATIE la Spitalul Judetean Ploiesti!
Next post Concediu si indemnizatie pentru ingrijirea bolnavilor de cancer de peste 18 ani