Situatia asistentei medicale din tara noastra a intrat intr-o zona de risc sanitar pe fondul unui proces accentuat de imbatranire a populatiei Romaniei, precum si al migratiei in strainatate a personalului medical calificat. Aceasta este principala tema discutata in cadrul Conferintei Comunitatii MedicaleAsistentul Medical – de la formare la angajare” organizata joi – 12 mai 2022 de Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila”, cu ocazia Zilei Internationale a Asistentilor Medicali.

Evenimentul reuneste participanti din domeniul medical, reprezentanti ai unitatilor sanitare de stat si private, SABIF (Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov), Directia de Sanatate Publica, medici, asistenti medicali, reprezentanti ai lanturilor de farmacii si clinicilor de recuperare medicala, cadre didactice ale scolilor sanitare.

Sistemul medical romanesc are o nevoie stringenta de a forma 50.000 de asistenti medicali, se arata in studiul Frames Media, lansat la initiativa Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” si a Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” in saptamana dedicata Asistentilor Medicali din intreaga lume.

Detalii pe News Medical.