Una buna, alta rea: Peste 6100 de pacienți cu COVID-19 vindecati, in schimb sunt 392 de cazuri noi! Prahova, un caz nou!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până joi, 7 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.499 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, până acum, dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.144 au fost declarate vindecate și externate.

Totuși, trebuie ținut seamă că, iată, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 392 de noi cazuri de îmbolnăvire. Și asta parcă nu prea sună bine pentru ceea ce toți interpretează încă de acum că va fi acea mult-așteptată relaxare.

GCS raportează în Prahova un caz nou!

La nivelul județului Prahova, în data de 07 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 72 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit patru persoane și au intrat alte patru. În carantină instituționalizată se află 265 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre cei 73 de prahoveni diagnosticați cu noul coronavirus, patru au decedat, 46 au fost declarați vindecați și externați, iar 23 se află internați. Dintre aceștia, trei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde sunt ventilați mecanic.

Începând de astăzi, 07 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Prahova a demarat  campania de retestare a angajaților din centrele sociale de îngrijire a persoanelor adulte și a celor vârstnice. Vă reamintim că în urma primei etape de testate a fost depistat un singur angajat infectat cu noul coronavirus, fiind demarată imediat o anchetă epidemiologică în cadrul căreia au fost prelevate probe și beneficiarilor din centrul respectiv. Rezultatele au fost negative.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 06 mai, au fost realizate controale la 23 de agenți economici din Prahova (17 societăți comerciale, șase PFA), au fost legitimate aproape 1900 de persoane și oprite în trafic peste 1400 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 317 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 245.000 lei. Dintre acestea, patru au fost pentru fapte de natură economică, 99 au fost pentru contravenții în context, iar 214 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Totodată, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru o persoană în baza Legii 241/2005 privind evaziunea fiscală.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file

 Detalii: Una buna, alta rea: Peste 6100 de pacienti cu COVID-19 vindecati, in schimb sunt 392 de cazuri noi!

Previous post ADRFR: In plina criza COVID-19, avem în linia intai peste 7.700 de angajati
Next post Comisia Europeana sprijina statele membre sa accelereze recunoasterea calificarilor profesionale ale lucratorilor din domeniul sanatatii