Acoperișurile metalice devin pe zi ce trece o alegere tot mai populară, printre numeroși proprietari de case din întreaga lume – si bineinteles, si din Romania. Aceste acoperișuri nu sunt doar durabile, ci și destul de accesibile. Puteți utiliza o varietate de opțiuni de culoare și design pentru a face acoperișul casei să iasă distinct. Amenajarea casei tale cu un acoperiș bun nu ține doar de estetică, ci de protejarea bunurilor din interior si a celor dragi de condițiile meteorologice dure și de medii neplăcute, ani la rând.

Dacă ați încercat să găsiți cel mai bun tip de acoperiș metalic pentru casa familiei dar nu v-ati putut decide, acest articol va poate fi de folos.

Iată cateva sfaturi pentru a găsi cel mai bun acoperiș metalic pentru casa ta:

1. Tipul de material metalic pentru acoperiș

Deși acoperișurile metalice sunt asemanatoare ca pret cu tigla sau alte optiuni, ele sunt mai durabile și mai rezistente la vânt. Acoperișurile metalice pot fi fabricate dintr-o varietate de materiale. Acestea includ aluminiu, cupru, oțel și aliaj de zinc. Înainte de a lua orice decizie cu privire la materialul metalic pentru acoperișul casei, este înțelept să discutați mai întâi cu un expert în acoperișuri. Dacă preferați acoperișurile din oțel, acestea pot avea fie un finisaj vopsit, fie un strat de zinc. Vezi ofertele de tabla metalica la Budmat.ro!

2. Luați în considerare designul preferat de acoperiș

Dacă aveți o idee aproximativă despre cum doriți să arate acoperișul, un specialist calificat în acoperiș vă poate ajuta la crearea designului acoperișului metalic pe care vi-l imaginați. Există numeroase stiluri din care puteți alege. De exemplu, există modelele populare ondulate, cu cute fine sau moderne, care îți fac casa să iasă în evidență. De asemenea, puteți alege între accesorii din acelasti set sau colectie – pazii, jgheaburi, etc. În ceea ce privește vopsirea, există o varietate de opțiuni din care să alegeți – de la negru, gri granit, pana la rosu, caramiziu s.a.

3. Identifica mediul în care va fi expus acoperișul

Frumusețea acoperișurilor metalice este capacitatea acestora de a rezista la o varietate de condiții meteorologice. Acestea includ niveluri ridicate de umiditate (cum ar fi ploaie, zăpadă și gheață), vânt puternic și expunerea extremă la lumina soarelui. Acoperișurile metalice pot funcționa excelent și în condiții blânde. Cu toate acestea, dacă locuiți în zone foarte umede sau caniculare, daca aerul de langa casa conține o mulțime de poluanți, durata de viață a acoperișului metalic ar putea fi semnificativ pusă în pericol.

4. Obțineți un acoperiș durabil și ecologic

Acoperișurile metalice sunt considerate extrem de ecologice. Puteți recicla cu ușurință materialele de acoperiș metalice rămase și le puteți utiliza într-un alt proiect de construcție. Unele foi de metal sunt formate din materiale care au fost reciclate anterior. Aproximativ 95% dintre acoperișurile realizate din aluminiu conțin materiale reciclate. În plus, acoperișurile metalice se laudă cu cel mai mare indice de reflectare solară, ceea ce vă poate ajuta să economisiți mult la facturile la energie.

5. Luați în considerare bugetul

Materialele metalice pentru acoperișuri variază ca preț. Pretul se poate calcula in functie de metru pătrat de acoperiș. Înainte de a cumpăra orice acoperiș metalic, apeleaza la un expert în acoperișuri cu experiență care să vă ofere o estimare exactă a prețului pentru toate opțiunile de acoperiș metalic. Fii realist – nu cheltui bani pe care nu îi ai deja. În schimb, verifică-ți finanțele și află ce design de acoperiș îți poți permite.