Peștii din acvariu pot duce o viață lungă și sănătoasă cu o varietate de alimente adecvate dietei lor. Descoperă  care sunt cele mai comune alimente pentru pești disponibile online și cum să le folosiți chiar acum!

            Fulgi

            Fulgii sunt cel mai des folosit tip de hrană pentru pești și sunt, de asemenea, cel mai simplu de utilizat. Când este timpul ca peștele tău să ia masa, pur și simplu pune fulgii deasupra apei, iar peștele va înota la suprafață pentru a mânca. Ce este important să reții este că există fulgi gândiți să semene cu dieta anumitor specii de pești. Poți găsi hrana sub formă de fulgi pentru peștii de apă dulce sau pentru cei de apă sărată. Sunt disponibile chiar și variante de mâncare sub formă de fulgi special făcută pentru peștii aurii sau ciclide. Aces tip de hrană poate îmbunătăți culorile peștilor, le pot întări solzii și pot completa dieta cu fibre sau proteine.

            Hrană congelată

            Acest tip de conservare a alimentelor natural, păstrează conținutul întreg și este un înlocuitor fantastic pentru alimentele vii care ar putea fi perisabile. Insectele și plantele pe care le-ar putea întâlni peștele tău în habitatul lor natural sunt frecvent folosite pentru a face mâncăruri congelate. Aceste opțiuni de hrană pentru pești includ spirulina și larvele de insecte. Utilizează alimente liofilizate cu moderație și nu ca principală sursă de nutriție a peștelui. Majoritatea producătorilor recomandă să îți hrănești peștii o dată pe zi cât pot consuma în două minute.

            Pelete

            Chiar dacă hrana de tip peleți pentru pește vine într-o gamă de dimensiuni, este adesea destinată peștilor mai mari. Are aceleași ingrediente ca și fulgii, dar este prezentată într-un mod ușor diferit. Unele pelete sunt făcute pentru a pluti și a atrage atenția peștilor, în timp ce altele sunt făcute să se scufunde încet și să hrănească peștii care preferă fundul apei. Somnul și ciclidele gigantice se numără printre speciile care prosperă pe hrana de tip pelete.

            Alge uscate

            Majoritatea peștilor adoră algele marine și spirulina, două diete cu plante foarte bogate în nutrienți. Algele uscate sunt cea mai bună opțiune dacă în acvariu se află pești ierbivori. Dacă vrei să-ți recompensezi peștele, dă-i alge marine desert. Spirulina conține multă vitamina C și minerale importante pe care peștii care preferă alge în dieta lor le pot obține din ea.

            Capsule de hrană

            Pot fi găsite furaje online pentru pești care sunt concepute să se dizolve treptat, astfel încât peștii tăi să aibă șanse mari să le mănânce. Hrana sub formă de capsule funcționează oarecum diferit. Acestea sunt concepute să se așeze imediat pe fundul acvariului și să se înmoaie treptat. Ar trebui să se sfărâme pe măsură ce peștii tăi le ronțăie, deoarece nu pot fi consumate dintr-o singură înghițitură. Ar trebui să adaugi capsulele de hrană noaptea sau seara, deoarece acestea sunt destinate pentru peștii nocturni de fund. Oferă-i peștelui tău doar câtă hrană sub formă de capsulă poate termina în două ore și aruncă orice resturi după aceea.

            Pentru că ne pasă de sănătatea peștelui tău de companie, am adus în oferta noastră cele mai bune produse cu care să îți hrănești prietenul înotător. Intră acum pe site-ul PetMax.ro și alege dintr-o mare varietate de tipuri de hrană pentru pești.