Talea, comuna prahoveana cu rata de infectare peste… 4/1000 de locuitori! Boldesti- Scaeni, orasul cu rata peste 3/1000 de locuitori!

Comuna prahoveana Talea are, în prezent, o rată de infectare de 4,02 cazuri la mia de locuitori (deși în statistici apare cu 3 cazuri; are puțin peste 800 de locuitori în total). Potrivit datelor oficiale, alte 4 localităţi din Prahova depăşesc pragul de 3 infectări la mia de locuitori luat în calcul (cel puțin… TEORETIC) la posibila instituire a carantinei.

Practic, în Prahova, în total, sunt 13 dintre cele 104 localităţi din judeţ au o rată de infectare de peste 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, conform unei analize epidemiologice realizate de Ministerul Sănătăţii la nivelul fiecărui judeţ.

Precizăm că azi, 7 septembrie, este data la care Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ tebuie să transmită urgent la Ministerul Sănătății, dar și către Inspectoratele Școlare situația epidemiologică din fiecare localitate, astfel ca la 10 septembrie (JOI!) să se ia hotarârile necesare pentru modul în care se vor ține cursurile: Fizic, hibrid sau… online. Timpul etse însă scurt, foarte scurt, chiar, încă sunt foarte multe aspecte de clarificat, de organizat, încă sunt probleme în privința dotărilor și… LUNI (DE ZI ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ!) ÎNCEPE ȘCOALA!

Municipiul Ploieşti are, în prezent, cele mai multe cazuri active de coronavirus din Prahova, aproape o treime din totalul judeţului, rata de infectare este de 1,14 cazuri la mia de locuitori, conform statisticii realizate de Ministerul Sănătăţii.

Cazuri numeroase sunt, însă, în ami multe comune, precum Starchiojd, Măgureni, Filipeștii de Târg, Târgșoru Vechi, Iordăcheanu…

Statistica a fost elaborată de Ministerul Sănătăţii în perspectiva deschiderii unităţilor de învăţământ.

De remarcat că singurul oraș prahovean cu o rata de infectare de peste 3 este Boldesti-Scăeni.

Cifre. Procente. Îngrijorări. Dincolo de toate acestea, realitatea celor suferinzi și… temerile sau… indiferența celorlalți. Se impune, așadar, luarea unor decizii clare, hotărâte cu celeritate, cu maximă răspundere. Și, din păcate, totul sub presiunea timpului…

Previous post INCA 3 COPII CONFIRMATI POZITIV IN PRAHOVA, IN ULTIMELE 24 de ore! Dar… a scăzut numărul focarelor active!
Next post 5 focare active de Covid-19 in Prahova