Si la Sinaia a inceput campania de vaccinare anti-Covid!

Campania împotriva virusului SARS-CoV-2 a început în această dimineață la Centrul de vaccinare amenajat în cadrul Spitalului Orășenesc Sinaia. Transportul dozelor de vaccin a fost făcut cu un autovehicul frigorific de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, care asigură lanțul termic necesar, însoțit de un echipaj antemergător al IPJ Prahova.

La ora 10.05 au fost predate 85 de doze (17 flacoane multidoză), care vor fi utilizate în următoarele 3 zile în vederea vaccinării personalului de la spitalele arondate Centrului de vaccinare organizat în cadrul Spitalului Sinaia.

Fiecare persoană va fi vaccinată în două etape, la interval de 21 de zile.

„Este un moment important pentru comunitatea noastră. Începem să ne facem bine prin vaccinarea împotriva acestui virus imprevizibil. Echipa de vaccinare este din Sinaia, fiind alcătuită în fiecare zi din câte trei medici, doi asistenți medicali și un statistician. Nu e ușor să îți oferi serviciile medicale în aceste zile de sărbătoare, când toți simțim nevoia să fim alături de cei dragi mai mult ca oricând, tocmai de aceea țin să le mulțumesc tuturor celor implicați în acest demers, care au înțeles că sănătatea cetățenilor este prioritatea zero.”, a declarat Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

”Să fie cu leac! Vaccinarea din ultima zi din an să fie începutul sfârșitului pandemiei! Multă sănătate tuturor! Felicitări tuturor echipelor de vaccinare! Cu efortul și implicarea dumneavoastră scrieți istorie!” – a transmis, la rândul său, Mariana Miu Grigorescu, managerul Spital Orășenesc Sinaia.

În cea de-a doua etapă de vaccinare este inclusă populația cu grad ridicat de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, iar cea de-a treia etapă include populația generală.

Previous post S-a dat starul vaccinarii anti-Covid in Prahova! Afla acum care a fost prima persoana vaccinata!
Next post Zeci de cadre medicale de la Spitalul Sinaia vaccinate in primele 3 zile!