Romanii ar putea fi obligati prin lege sa se vaccineze

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat marți seară într-un interviu televizat că susține o lege a vaccinării, însă nu a spus clar dacă susține sau nu vaccinarea obligatorie.
„Am avut multe întâlniri săptămânile acestea și la sfârșitul lui februarie, începutul lui martie, avem o dezbatere publică exact pe aceeași temă și pe vaccinare”, a răspuns ministrul Sănătății, întrebat dacă susține vaccinarea obligatorie.
„Ce este foarte important: să arătăm că vaccinarea este un curent pozitiv. Acum 10 ani a fost o campanie împotriva cancerului de col uterin care s-a soldat oarecum cu un eșec, deoarece comunicarea a fost foarte slabă. Vedeți, o singură campanie prost gândită a dat naștere la acest curent antivaccinare din România. Trebuie să reversăm acest trend și să avem o comunicare mult mai bună. (…) Niciodată un cuplu nu va dori răul copilului, atunci trebuie să fie informați corect. Trebuie să lucrăm pe acest bazin foarte mare de tineri și părinți nehotărâți. Sunt pentru o lege a vaccinării și trebuie să vedem cum o implementăm, ce înseamnă obligatoriu. Lucrăm cu colegii din comisia de sănătate”, a mai explicat Victor Costache.
Ministrul a arătat că, la acest moment, sunt 17 țări în Uniunea Europeană unde vaccinarea este obligatorie și că, „probabil, se va ajunge la acest lucru și în România”.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat marți seară într-un interviu televizat că susține o lege a vaccinării.

foto: ziare.com

Previous post CEVA BUN: Un ecograf de inalta performanta a intrat in dotarea Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Ploiesti
Next post Situatia Programelor Nationale de Sanatate