Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, și administratorul public al Municipiului Ploiești, Simona Albu, s-au întâlnit, în această dimineață, cu dr. Simona Schnelbach, în calitate de reprezentant al Colegiului Medicilor Prahova, precum și cu medicul coordonator al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul municipiului Ploiești, dr. Cristina Marin, discuțiile axandu-se pe organizarea, în condiții optime, a “Maratonului Vaccinării”. Acțiunea se va desfășura pe stadionul “Ilie Oană” Ploiești, începând de vineri, 14 mai 2021, ora 14.00 și până duminică, 16 mai 2021, ora 20.00, program non-stop.

În cadrul acestei campanii de vaccinare, organizată de municipalitatea ploieșteană, vor fi imunizate cu vaccinul Pfizer toate persoanele care se vor adresa centrului deschis pe stadionul ploieștean, fără o programare prealabilă, doar cu actul de identitate.

Pot să solicite vaccinarea împotriva COVID-19 și cetățenii care au împlinit vârsta de minim 16 ani.Pentru persoanele sub 18 ani este necesar și un acord scris al unui părinte sau al tutorelui legal.

La nivelul acestui centru de vaccinare vor fi deschise, pe perioada zilei, 4 fluxuri medicale, care vor asigura vaccinarea, iar în timpul nopții vor funcționa 2 fluxuri pentru imunizare.

În cadrul “Maratonului Vaccinării” de la Ploiești vor fi implicați, în desfășurarea în condiții sigure aprocesului de vaccinare, 22 de medici, 22 de registratori și 44 de asistenți medicali.

Totodată, în urma discuțiilor purtate de executivul municipiului Ploiești cudr. Simona Schnelbach, s-a stabilit că, pentru susținerea eficientă a acestei campanii de vaccinare, vor fi prezenți, la centrul deschis pe stadionul “Ilie Oană”, și 5 medici voluntari, precum și studenți voluntari din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

“Ne dorim ca «Maratonul Vaccinării» să vină în sprijinul cetățenilor care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 și să realizăm astfel, treptat, pași importanți către normalitate, în rândul comunității noastre. Colaborăm strâns cu reprezentanții domeniului medical local și apreciez implicarea tuturor pentru buna desfășurare a acestui eveniment important pentru municipiul nostru.  Pregătirile sunt în plină desfășurare și depunem, în continuare, toate eforturile în vederea susținerii acestei acțiuni și asigurării dotărilor materiale necesare derulării în condiții bunea procesului de imunizare împotriva coronavirusului SARS-CoV2 ”, a declarat primarul Andrei Volosevici.