Peste13.000 de pacienti cu COVID-19 vindecati pana azi! Raman, in total, 4834 de cazuri active! Prahova- niciun caz nou!

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, până sâmbătă, 30 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.133 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea cea bună este că până azi, 13.046 de pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate numai 151 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 PRAHOVA NU A RAPORTAT NICIUN CAZ NOU!

La nivelul județului Prahova, în data de 30 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1909 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub această măsură și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 280 de persoane și au intrat alte 146. În carantină instituționalizată se mai află doar 26 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, dintre persoanele confirmare cu noul coronavirus, șase au decedat, 69 au fost declarate vindecate și externate. La secțiile de Terapie Intensivă se află, în continuare, trei persoane confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, un pacient cu COVID-19 este internat la Spitalul Municipal Câmpina, iar doi la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Toți trei sunt în stare gravă, fiind ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
Astfel, pe parcursul zilei de 30 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate opt societăți comerciale, au fost legitimate aproape 300 de persoane și oprite în trafic peste 200 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la aproape 1400 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 77 de sancțiuni, în valoare de peste 40.000 lei.

Oamenii legii au deschis și două dosare de cercetare penală pentru două persoane. Într-unul dintre cazuri, o persoană este cercetată pentru încălcarea prevederilor Legii 352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, iar în celălat dosar, ancheta se derulează pe latură economică.

 Detalii: Peste13.000 de pacienti cu COVID-19 vindecati pana azi!

Previous post Pana azi, peste 12.800 de persoane s-au vindecat de COIVID-19. Raman, practic, putin peste 4900 de cazuri active. De la ultima raportare, 191 de cazuri noi dintre care 2 in Prahova!
Next post GCS raporteaza aproape dublu numarul vindecatilor de COVID-19 in 24 de ore fata de numarul cazurilor noi! Prahova, 3 cazuri noi!