Numarul persoanelor vindecate de COVID-19 a trecut de 9.500! De la ultima raportare sunt 267 de cazuri noi! PRAHOVA: 0 cazuri noi!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până sâmbătă, 16 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.704 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.574 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 267 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Prahova: NICIUN CAZ NOU!!!

La nivelul județului Prahova, în data de 16 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 118 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit opt persoane și au intrat alte 11. În carantină instituționalizată se află 290 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost confirmați cu noul coronavirus 79 de prahoveni. Dintre aceștia, cinci au decedat, 64 au fost declarați vindecați și externați, iar 10 se află internați. Doi dintre ei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești (un pacient) și cea a Spitalului Municipal Câmpina (un pacient), unde sunt ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Detalii: Numarul persoanelor vindecate de COVID-19 a trecut de 9.500!

Previous post Numarul vindecarilor, mai mare decat cel al cazurilor active: Aproape 9.400 de pacienti vindecati! 190 de cazuri noi de la ultima raportare. Prahova, niciun caz nou!
Next post DSP Prahova: Al 5-lea deces din judet raportat Covid-19 nu se confirma