NOI FOCARE DE COVID-19 depistate in Prahova: E vorba de centre de asistenta sociala!

Din păcate, continuă să apară focare noi în unități de asistență socială de pe raza județului! Practic, aproape jumătate dintre cazurile noi raportate luni, 28 septembrie, evidențiază focare depistate în centre ale DGASPC.

„Direcția de SănătatePublică Prahova a identificat două noi focare la centre medico-sociale din Nedelea și Tătărăi, ambele în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). 

În cazul celui de la Nedelea, au fost identificate 10 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 5 cazuri sunt în rândul beneficiarilor, iar 5în cel al personalului angajat. Ca urmare a celor constatate, a fost izolat personalul pozitiv și contacții acestora, iar beneficiarii au fost evaluați și s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală.

În unitatea medico-socială din Tătărăi, DSP Prahova a identificat 29 de persoane infectate cu noul coronavirus. 10 dintre ele sunt din rândul personalului, iar 19 sunt beneficiari. Și în acest caz, a fost izolat personalul pozitiv și contacții acestora, iar beneficiarii au fost evaluați și s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală”, au transmis autoritățile.

PRECIZARE: Depistarea focarelor a avut loc în urma testărilor periodice care sunt efectuate în centrele medico-sociale din Prahova. 

Previous post Scorteni, Apostolache si Poienarii Burchii- comunele prahovene unde rata de infectare este cea mai mare!
Next post Cardul de sanatate redevine obligatoriu!