[ad_1]

„A fost dat publicității ”Quality of Life Index by City 2023”, realizat de Numbeo, care include și un clasament al orașelor din România în funcție de indexul de calitate a vieții.

 Fără a avea pretenția că redă neapărat fidel situația, dar remarcând, în același timp, caracterul absolut independent al sursei, ”Numbeo” fiind cea mai mare bază de date mondială pe zona de cost și calitate a vieții, clasamentul oferă câteva informații interesante pentru târgovișteni!

 Astfel, dintre orașele aflate în clasament, municipiul Târgoviște ocupă cea mai bună poziție din Muntenia, cu un scor de 149,44 puncte, pe criterii înregistrând următorul punctaj:  

– Putere de cumpărare-  46.19  

– Siguranță – 65.89 

– Sistem de sănătate – 50.00

– Climă – 78.30

– Cost al vieții – 34.08 

– Prețul proprietăților – 7.97 

– Timp petrecut în trafic – 30.50 

– Poluare – 32.18

 Prin comparație, municipiul București înregistrează 119,89 puncte, cu precizarea că site-ul permite inclusiv realizarea de comparații între orașe!

Cu siguranță este loc de mai bine, dar cred că uneori este util să analizăm și părerea altora despre noi, mai ales că în acest caz este vorba de o viziune absolut independentă, noi având tendința, nu de puține ori, de a ne subevalua!

Sursa: https://www.numbeo.com/quality-of-life/rankings.jsp

Mesajul a fost transmis de primarul municipiului Târgoviște- Cristian Daniel Stan. Vestea e îmbucurătoare și confirmă succesul eforturilor administrației dar și ale localnicilor. Cu toții merită Felicitări!

Articolul INDEX DE CALITATE A VIETII: Targovistea, pe cea mai buna pozitie intre orasele din Muntenia. Este mult peste Bucuresti apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]