GCS anunta peste 12.000 de pacienti vindecati de coronavirus si numai 165 de cazuri noi, dintre care 4 în Prahova

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până miercurii, 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost deja declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 PRAHOVA, 4 CAZURI NOI!

La nivelul județului Prahova, în data de 27 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1704 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit opt persoane și au intrat alte 209. În carantină instituționalizată se află 67 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, au fost efectuate 3493 de teste, iar 104 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, șase au decedat, 67 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19, internat la Spitalul Municipal Câmpina. Acesta este în stare gravă, fiind ventilat mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
Astfel, pe parcursul zilei de 26 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost legitimate aproape 400 de persoane și oprite în trafic aproape 200 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la peste 1700 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 127 de sancțiuni, în valoare de 41.000 lei. Două dintre ele au fost date în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, opt pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 117 pentru fapte ilicite săvârșite în context.
Oamenii legii au deschis și un dosar de cercetare penală, în baza art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, pentru două persoane care nu au respectat măsura carantinei și a izolării la domiciliu.

Detalii: GCS anunta peste 12.000 de pacienti vindecati de coronavirus

Previous post Precizari privind obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea intr-o incinta
Next post Peste 12.600 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat pana azi, dar sunt 197 de cazuri noi, dintre care 4 in PRAHOVA!!