Potrivit noului bilanț anunțat la ora 13.00, până luni, 13 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Îmbucurător este faptul că dintre persoanele confirmate pozitiv, 914 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 333 de noi cazuri de îmbolnăvire.

DE REMARCAT: Județul Prahova are, în continuare, ca și ieri și alaltăieri, 0 cazuri noi, adică rămâne cu 39 de cazuri în total.

Prefectura Prahova anunță că, luni, 13 aprilie, sub monitorizarea DSP Prahova sunt1.176 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 18 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 374 au ieșit de sub măsura izolării voluntare în intervalul menționat.

În carantină instituționalizată se mai află, în prezent, 678 de persoane, cazate în 14 centre din județ.

„În cursul zilei de 12 aprilie, au fost controlate peste 500 de locații din Prahova unde, până la data menționată, erau înregistrate aproape 1500 de persoane aflate în auto-izolare. În atenția echipelor mixte ale MAI au fost și 49 de agenți economici.Totodată, au fost realizate acțiuni pentru verificarea modului de respectare a ordonanțelor militare în vigoare. Au fost aplicate 446 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 876.100 lei. Toate au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare. De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au aplicat peste 8.400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 11,6 milioane lei”, se precizează într-un comunicat oficial.

Detalii: GCS: 333 de cazuri noi de coronavirus!