Dotari pentru spitalul din Sinaia

“Sinaia dovedește că nu numai problemele legate de urbanism și de turism sunt printre preocuparile administrației, ci și problemele legate de sănătatea sinăienilor și nu numai. Astfel putem vorbi de un spital zonal nu orășenesc. Sunt convins că veti finaliza proiectul cum le-ati finalizat și pe celelalte, nu numai la timp ci poate chiar mai repede și cu rezultatele pe care le așteptați”, a declarat Liviu Mușat, Directorul Administrației Publice și Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în coontextul unor vești excelente pentru orașul Sinaia. 
După cele 4 proiecte câștigate până acum de la începutul anului, joi, 06.06.2019, Vlad Oprea, primarul orașului de la poalele Bucegilor a semnat contractul cu finanțare europeană pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate – dotare ambulatoriu Spitalul orășenesc Sinaia. Contractul încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, reprezentată de directorul Liviu Mușat, a fost semnat în prezența echipei de medici a Spitalului Orășenesc Sinaia.
“Mergem mai departe cu investițiile din bani europeni. Acesta este primul contract din fonduri europene în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de sănătate. Este vorba despre dotările de la ambulatoriu spitalului din Sinaia și modernizarea în totalitate a cabinetelor spitalului orășenesc”, a precizat edilul.
Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor rezidente din orașul Sinaia și nerezidente. Prin acest proiect vor fi modernizate 7 cabinete si 2 laboratoare ale ambulatoriului Spitalului Orășenesc Sinaia.
Vor fi modernizate următoarele cabinete:
1. Cabinet medicină internă;
2. Cabinet chirurgie generală;
3. Cabinet obstetrică-ginecologie;
4. Cabinet diabet zaharat, nutriție și boli metabolice;
5. Cabinet psihiatrie;
6. Cabinet neurologie;
7. Cabinet ORL
IMPORTANT: Tot prin prezentul proiect, va fi modernizat laboratorul de radiologie și imagistică medicală, precum și laboratorul de analize medicale al aceluiași ambulatoriu. De asemenea, se propune achiziționarea a 280 elemente de cost (însemnând echipamente medicale de specialitate, dotări, piese de mobilier). Printre cele mai importante amintim computerul tomograf, mamograful, ecograful Doppler.
Valoare totală cu TVA – 9.705.783,39 lei (2.109.952,91€)
Valoare cofinanţare cu TVA – 197.913,98 lei ( 43.980 €)
Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Foto: Primaria Sinaia

Sinaia dovedește că nu numai problemele legate de urbanism și de turism sunt printre preocuparile administrației, ci și problemele legate de sănătatea sinăienilor și nu numai.

Previous post Consiliul Concurentei a autorizat preluarea unor active ale Teva Pharmaceuticals de catre A&D Pharma
Next post Investiții noi in infrastructura Spitalului Orasenesc Valenii de Munte