Dermapen 4 – un tratament-minune, un elixir al tinereții, o tehnologie revoluționară. Toate aceste moduri în care este denumit tratamentul cu Dermapen te pot determina să te întrebi ce este atât de special la el. Ei bine, cu acest aparat Dermapen în formă de stilou și cartuș de unică folosință ce utilizează micro ace la viteză mare, sunt efectuate micro leziuni la nivelul pielii, stimulând producția de colagen. Dermapen este revoluționar atât pentru pacienți – indiferent de problema lor (ten pigmentat, cicatrici postacneice, vergeturi), cât și pentru medici – designul său făcând utilizarea extrem de ușoară și oferind o precizie mare. Dermapen este tratamentul pentru întinerirea pielii care funcționează pe toate tipurile de piele și, în plus, o face într-un mod rapid și eficient. Următoarele rânduri își propun să-ți răspundă la posibilele întrebări, de la modul în care decurge ședința la rezultate.

Ce se întâmplă când se folosește Dermapen 4?

Dermapen 4 are ca principiu de funcționare microneedling-ul, adică procedura prin care sunt cauzate prin înțepare leziuni ușoare ale pielii și la care pielea răspunde prin crearea de țesut nou, bogat în colagen. Acest nou țesut al pielii este mai uniform în ton și textură.

Ce înseamnă microneedling?

Microneedling este procedura care implică inserarea unor ace sterilizate, scurte și foarte fine în piele, cu miza de întinerire a acesteia. Cum se explică legătura dintre efectul de piele mai tânără și lezarea ei? Când pielea simte aceste lezări, se va grăbi în mod natural să le vindece, proces ce rezultă într-un aspect mai întinerit, mai uniform, mai sănătos. Dacă imaginea vizuală a unor răni multiple efectuate cu acul în piele îți sună descurajant, trebuie să știi că aceste ace sunt extrem de scurte și de subțiri, astfel că abia le simți. Microneedling-ul este un mod eficient și sigur de a-ți întineri pielea. Îți determină corpul să înlocuiască vechea piele cu celule noi, care „șterg” petele de vârstă, reduc la minimum ridurile și luminează tenul în același timp. Totuși, la fel ca toate lucrurile bune din viață, aceste efecte trebuie așteptate până la câteva săptămâni, întrucât nu se văd imediat.

Ce arii ale corpului pot fi tratate?

Tratamentul cu Dermapen 4 se poate efectua atât pe față, cât și la nivelul corpului. Dermapen tratează cu succes vergeturile de pe stomac, picioare și brațe, cicatricile, liniile fine și petele pigmentate de pe ten, printre altele. O altă zonă sensibilă și totodată o problemă comună pe care Dermapen o poate trata este reprezentată de ridurile fine perioculare de sub ochi. Spre deosebire de creme și alte produse cosmetice, microneedling-ul este metoda cu cea mai ridicată probabilitate de a trata sau reduce aspectul ridurilor perioculare.

Câte ședințe de Dermapen 4 sunt necesare?

Pentru a obține toate beneficiile tratamentului, o ședință Dermapen nu este îndeajuns. Majoritatea pacienților necesită între 4 și 6 ședințe pentru rezultate satisfăcătoare. Acest interval oferă pielii suficient timp pentru a face progrese reale prin reînnoirea sa și stimularea de suficient colagen și elastină pentru a da rezultate de lungă durată. Totuși, pentru probleme mai greu de tratat precum cicatricile profunde, este posibil să fie necesare până la opt ședințe. Persoanele mai tinere se bucură de avantajul unei pieli mai elastice și mai bogate în colagen, ceea ce înseamnă adesea că unul sau două tratamente sunt suficiente. Vârsta, ereditatea, modul în care ți-ai îngrijit pielea în trecut sunt factori care influențează numărul de ședințe necesare.

Cum decurge o ședință de Dermapen 4?

Orice intervenție, fie ea medicală sau cosmetică, este precedată de o consultație. În timpul consultației, medicul analizează pielea pacientului, îi consultă istoricul medical, îi ia în considerare nevoile și obiectivele și în funcție de toți acești factori ajunge să identifice cel mai potrivit tratament pentru pacient. Pentru a se asigura că pacientul nu simte niciun disconfort, se aplică cremă anestezică. Odată ce pielea este amorțită, zona vizată se sterilizează și se utilizează aparatul Dermapen pentru a acoperi întreaga suprafață, efectuând mișcări mici, circulare. Durează aproximativ 20 până la 60 de minute, în funcție de dimensiunea zonei tratate sau amploarea problemei.

Cum arată pielea după procedură de Dermapen 4?

Imediat după o procedură de Dermapen 4, pielea poate fi iritată sau se poate descuama, ca urmare a creșterii volumului de celule ale pielii. Este esențial să eviți să agresezi fața (zgâriat, presat, masaj) și să respecți recomandările medicului dermatolog (fie că este vorba de produse sau obiceiuri). Vindecarea de la microneedling durează, de obicei, 24 de ore. Cu toate acestea, poate dura până la trei zile, în funcție de amploarea tratamentului. Te poți întoarce la serviciu sau la activitățile de zi cu zi, a doua zi după tratament, iar în ceea ce privește machiajul, poți reveni la rutina de make-up la 24 de ore după tratament. În ceea ce privește pielea post procedură pe termen lung, aceasta primește un boost de netezime în textură și nuanță, strălucire, reducere a porilor și liniilor fine, aspect general sănătos.

Când voi vedea rezultate?          

Tratamentul cu Dermapen 4 oferă o serie de rezultate pentru care vei simți o mare satisfacție. Totuși, e nevoie de puțină răbdare. Unele dintre ele, cum ar fi netezirea pielii, vor apărea aproape imediat. Altele vor dura între patru și șase săptămâni pentru a se instala și vedea pe deplin. Acesta este timpul necesar corpului pentru a crește producția de colagen, astfel încât să poți obține pielea nouă și sănătoasă pe care o vrei atât de mult (și, totodată, meriți). Pielea sănătoasă nu este un lux, este o necesitate, pentru că influențează semnificativ încrederea de sine și calitatea vieții. Ai grijă să ai grijă de pielea ta! Atât tratamentele precum Derpamen, cât și hidratarea suficientă, odihna corespunzătoare și protecția de soare sunt factori decisivi pentru o piele sănătoasă și radiantă. De asemenea, asigură-te că efectuezi o documentare serioasă despre Dermapen înainte de a apela la un tratament, întrucât medicul dermatolog care efectuează procedura, calitatea materialelor și performanța tehnologiei sunt aspectele care decid rezultatul final.