CEL MAI MARE NUMAR DE CAZURI NOI: 523! Prahova ramane sub 40 de cazuri!

CIFRE ÎNGRIJORĂTOARE! Grupul de Comunicare Strategică informează că până sâmbătă, 11 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.990 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Demn de precizat, dintre persoanele confirmate pozitiv, 758 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 523 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 Județul PRAHOVA, pe listă, cu 39 de cazuri!

În continuarea informării privind situația COVID 19, la nivelul județului Prahova, vă aducem la cunoștință că, în data de 11 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1778 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 48 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 410 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 690 de persoane în 14 unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.

Controalele derulate de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat, aceste misiuni având ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Au fost realizate verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât și a agenților economici.

În cursul zilei de 10 aprilie, au fost controlate aproape 700 locații din Prahova unde, până la data menționată, erau înregistrate circa 2000 de persoane aflate în auto-izolare. Au fost verificați și 58 de agenți economici. Ca în fiecare zi, au fost realizate acțiuni în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare în vigoare.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 742 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape un milion de lei. Dintre acestea, 732 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare, iar zece pentru fapte de natură economică.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au aplicat aproape 7.700 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de circa 9,8 milioane lei.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, domnul prefect Cristian Ionescu, le solicită tuturor prahovenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare și să înțeleagă că prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19 depinde de fiecare dintre noi, iar actele normative sunt reguli de drept obligatorii, nu doar opționale. Pentru că foarte mulți vor merge la cumpărături în această perioadă, prefectul Cristian Ionescu le reamintește să păstreze distanța socială, să poarte masca de protecție, indiferent dacă este medicală sau improvizație, ca mijloc de prevenție, să se intereseze de programul centrelor comerciale care, potrivit Ordonanței Militare nr.8/09.04.2020, poate fi prelungit în aceste zile.

„Chiar dacă suntem în perioada Sărbătorilor Pascale, nu trebuie să ne abatem de la măsurile ce sunt în vigoare și care sunt menite să combată răspândirea noului coronavirus și, în același timp, să ne ofere posibilitatea revenirii cât mai rapide la o viață normalăׅ“ – prefect Cristian Ionescu

Detalii: CEL MAI MARE NUMAR DE CAZURI NOI

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 758 au fost declarate vindecate și externate.

Previous post Presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader anunta probarea aparatului de determinare a prezentei Covid-19 prin tehnica Real Time PCR
Next post 310 cazuri noi confirmate cu coronavirus! 852 de pacienti declarati vindecati si externati. PRAHOVA, NICIUN CAZ NOU CONFIRMAT!