Campanie de informare in scoli din Ploiesti – Ce este si cum prevenim diabetul

Având la bază grantul DIA 16117/124 Adolescent Diabetes Camps and Support Groups, România, finanțat de către Lions Clubs International Foundation împreună cu Lions Club Ploiești și District 124 România, au continuat, pentru al doilea an de proiect, acțiunile privind campaniile de informare asupra diabetului în școli. Astfel, în luna noiembrie 2019, a avut loc una din campaniile de informare asupra diabetului, organizată la Colegiul Național Mihai Viteazul Ploiești, urmând ca a doua campanie planificată să aibă loc în martie 2020, la Școla Gimnazială Sf. Vasile Ploiești.

Scopul campaniei a fost de educare a elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani cu privire la:
– factorii de risc în relaţia cu diabetul (sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres);
– recunoaşterea simptomelor de debut ale bolii: sete excesivă, eliminare de urină în cantităţi mari, foame excesivă, pierdere în greutate.

Copiii au primit informaţii privind tipurile de diabet, simptomatologie, factori de risc și prevenţie. Obiectivul campaniei este de a promova un stil de viaţă sănătos, pentru a preveni apariția diabetului şi a controla boala, dacă ea s-a instalat.

Psihologul Iuliana Gheorghe, colaboratoarea Clubului Lions Ploiești pe întreaga perioadă de derulare a proiectului, le-a făcut o serie derecomandări copiilor privind:
– păstrarea unei greutăți corporale normale;
– mişcare zilnică;
– adoptarea unei alimentaţii corecte;
– eliminarea grăsimilor saturate din alimentaţia zilnică;
– consumul de legume şi fructe proaspete, precum şi cereale integrale.

Previous post ZILNIC, aproape, accidentele grave baga in spital sau… in mormant oameni nevinovati. Ce s-a intamplat in Prahova miercuri, 29 ianuarie
Next post Lions Club Ploiesti – Proiect Diabet DIA 16117/124 Grupuri Suport