Campanie de donare de sange organizata la CONFIND Campina

Miercuri, 28 iunie, Centrul Medical SANCONFIND, CONFIND și DENTACTIV din Poiana Câmpina și Câmpina, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești, organizează o nouă campanie de donare de sânge. La aceasta vor lua parte angajații celor trei societăți, dar sunt invitați să participe și alți doritori din zonă. Potrivit datelor CTS Ploiești, vara este perioada din an cea mai deficitară în ceea ce privește donarea de sânge.

„Este a doua acțiune de acest fel pe care o organizăm în cei doi ani de când există spitalul. Atunci am reușit să strângem aproximativ 45 de litri de sânge, iar în cadrul acestei campanii avem nevoie de 50 – 60 de litri care vor ajunge la Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiești și de acolo spre unitățile medicale unde vor fi necesare aceste rezerve. Ne așteptăm să avem circa 100 de donatori, majoritatea vor fi din rândul personalului SANCONFIND, CONFIND și DENTACTIV, însă pentru a completa cantitatea necesară invităm și persoanele din afara centrului nostru medical să ni se alăture”, declară Iuliana Barbu, referent marketing la Centrul Medical SANCONFIND.

Potrivit Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești, rezervele cele mai deficitarese regăsesc la grupele sanguine cu RH negativ. Totuși, la cea mai mare căutare este grupa de sânge A II pozitiv, 40 % din populația României având această grupă sanguină. Majoritatea persoanelor care donează sânge provin din mediul rural.

Recomandări ale Centrului de Transfuzii Sanguine Ploiești pentru potențialii donatori de sânge:
– să doarmă bine înainte, dacă se poate 7-8 ore;
– la micul dejun din ziua donării să includă proteine și glucide, dar să evite grăsimile;
– să consume multe lichide dulci: sucuri naturale, ceai, cafea (mai ales persoanele cu tensiune arterială mică);
– se interzice fumatul și consumul de alcool înainte și după donare (într-un interval de cel puțin 24 de ore);
– de asemenea, este recomandată odinha de 2-3 ore după efectuarea donării sângelui;

Donatorii vor putea beneficia de un set de analize de sânge gratuit și un set de tichete de masă.

Pentru a facilita accesul celor care doresc sa ni se alăture în această campanie, donarea de sânge se va face la CONFIND, sala BAPS, localizat în Câmpina, pe Strada Progresului nr 20, în intervalul orar 8.30 – 13.00, în data de 28.06.2017. Cei care doresc să se înscrie pentru donarea de sânge sunt rugați să sune la numărul de telefon 0731 330 439.

Previous post Secretar de stat in MS, demis de Grindeanu
Next post Acces la registrul international al donatorilor de celule stem hematopoietice