Descoperă rapid diferențele dintre aceste două metode de a diminua excesul ponderal

Ești în căutarea unei soluții de pierdere în greutate care să fie eficientă și, de asemenea, ireversibilă? Atunci cu siguranță ți-ai restrâns căutarea la două opțiuni moderne – balonul gastric Allurion și inelul gastric. Ambele îndeplinesc criteriile de a oferi rezultate de slăbire, pentru persoanele care se califică.

Cu toate acestea, există și multe diferențe între aceste două proceduri – cunoașterea acestor diferențe te poate ajuta să iei decizia cea mai bună pentru tine și sănătatea ta.

Înainte de a analiza calitățile care separă aceste două opțiuni, este important să înțelegem mai întâi ce oferă fiecare:

• Inelul gastric ajustabil (gastric banding) – un dispozitiv reglabil, plasat în partea superioară a stomacului. Acesta restricție încetinește consumul de alimente, deoarece partea de stomac de deasupra benzii se umple mai repede și duce la o senzație de sațietate.

• Balonul gastric Allurion – se înghite, ajunge în stomac prin esofag și apoi este umplut cu lichid printr-un cateter. Ocupând spațiu în stomac, balonul restricționează cantitatea de alimente care poate fi consumată și duce la o senzație de sațietate mai rapidă.

  1. Balonul gastric este mai puțin invaziv decât inelul gastric

Inelul este minim invaziv, utilizând plasarea laparoscopică prin tăieturi mici de-a lungul stomacului și necesitând mai puțin timp de recuperare decât alternative precum bypassul gastric sau gastric sleeve, necesitând totuși anestezie generală.  Cu toate acestea, balonul gastric este singura opțiune non-invazivă dintre aceste proceduri de slăbire. Fiind înghițit  și umplut prin intermediul unui cateter subțire, balonul nu impune necesitatea de a face incizii și anestezie și reduce drastic timpul de recuperare asociat, nefiind necesara internarea în spital după plasare.

Descoperă beneficiile balonului gastric Allurion și cere o consultație gratuită aici!

  1. Complicații

Orice procedură implică adesea potențiale complicații, dar în mod ideal, aceste riscuri ar trebui să fie relativ scăzute. Cu toate acestea, în ultimii ani, în întreaga lume, inelul gastric  a scăzut în popularitate, parțial din cauza riscului ridicat de complicații, care a fost raportat a fi între 40 și 50 la sută (conform National Library of Medicine). Aceste complicații pot varia de la cele relativ inofensive, cum ar fi constipația, boala de reflux gastroesofagian (BRGE), până la probleme mult mai severe, cum ar fi cheaguri de sânge și dilatarea esofagiană. Riscurile asociate cu balonul gastric Allurion sunt minime. Majoritatea pacienților nu au deloc efecte secundare, cele mai frecvent observate complicații fiind senzația de greață și durerile abdominale care dispar în câteva zile.

  1. Eficiența în pierdere în greutate prin balon gastric și inel gastric

Atât balonul gastric, cât și inelul gastric necesită ca pacienții să se angajeze la un anumit stil de viață și la schimbări alimentare pentru a obține și menține rezultate maxime de pierdere în greutate. În cazul inelului, există de obicei o pierdere imediată în greutate care încetinește rapid la un ritm mai constant în următorii 2-3 ani. Cu toate acestea, pierderea inadecvată în greutate în urma intervenției chirurgicale este o îngrijorare și reprezintă 40% din toate cazurile de îndepărtare a inelului. Procedura cu balonul gastric Allurion are o natura temporară și implica angajamentul pacientului. Va exista sprijin medical pentru pierderea în greutate pe tot parcursul procesului, deoarece beneficiarii acestor programe învață cum să-și îngrijească cel mai bine corpul prin dietă și exerciții fizice. În plus, balonul este se autoelimina după aproximativ 16 saptamani, fara nici o interventie.

Dacă ai un IMC peste 27  (vezi aici rezultatele în calculatorul rapid IMC) și ești în căutarea unei modalități sănătoase de a-ti începe călătoria de a pierde în greutate fără intervenții chirurgicale invazive, balonul gastric ar putea fi cea mai bună opțiune pentru tine.