[ad_1]

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, anunță testarea unor noi soluții pentru rezolvarea problemelor cauzate de păsări în parcul Cișmigiu.

“După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluții pentru a alunga păsările din parc.

În cadrul studiului ”Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi”, proiect câștigător în cadrul secțiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfășurat o acțiune cu caracter experimental.

Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop. Astfel, zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de păsări ce revine zi de zi în Cișmigiu.

Vreau să mă asigur că oamenii își pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura și de natură, dar și de curățenia pe care o așteaptă”.

Istoricul, feericul parc din centrul capitalei merită respect, merită șansa la normalitate- în fond, șansa la a-și păstra farmecul ce i-a fost destinat…

Articolul Administratia bucuresteana cauta solutii pentru salvarea Cismigiului din… „ghearele” ciorilor… apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]