362 de cazuri noi cu coronavirus. Numarul celor vindecati depaseste 3500! Prahova- 68 de cazuri

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până miercuri, 29 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.978 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.569 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 362 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Prahova ajunge la 68 de cazuri.

La nivelul județului Prahova, în data de 29 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 228 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 38 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 50 au finalizat perioada de 14 zile de izolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 229 de persoane.
De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre persoanele din județul nostru diagnosticate cu noul coronavirus, două au decedat, iar 35 au fost declarate vindecate și externate
Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în urma depistării unui angajat infectat cu noul coronavirus, la unul dintre centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice din județ, și a testării ulterioare a tuturor beneficiarilor din această unitate, nu a mai fost confirmat niciun alt caz. Toate probele prelevate de la cei 101 vârstnici au fost negative.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
În cursul zilei de 28 aprilie, au fost realizate controale la 26 de agenți economici din Prahova, au fost legitimate peste 1500 de persoane și oprite în trafic aproape 1200 de autoturisme.
În urma acestor demersuri, au fost deschise trei dosare de cercetare penală pentru opt persoane care au prezentat declarații și adeverințe de angajat care s-au demonstrat a conține date nereale. Pentru verificarea adeverințelor, oamenii legii au interogat baza de date REGES, constatând că nu există informațiile prezentate de persoanele în cauză.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 347 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 423.000 lei. Dintre acestea, 48 au fost pentru contravenții în context, una pentru fapte de natură economică, iar 298 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova face apel la cetățeni să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii pentru acoperirea gurii și nasului în spațiile publice.

 Detalii: Numarul celor vindecati pana acum depaseste 3500!

Previous post VESTE BUNA: ASISTENTA DE LA JUDETEAN CU PRIMUL TEST POZITIV… DE FAPT NU ESTE INFECTATA! ANUNTUL DSP
Next post DIN NOU, CAZURI NOI IN SCADERE: NUMAI 262! Peste 4.000 de pacienti s-au vindecat! PRAHOVA NICIUN CAZ NOU!